fbpx

Открийте наоколо

Резервирайте директно за най-добра цена!

Резервирайте директно

Най-добрите цени и персонално обслужване за гости, които резервират директно!

  • VIP зареждане
  • Късно освобождаване на стаите
  • По-висока категория стая

Find interesting places in Sofia. Historical, cultural, shopping...

For more interesting experiences, please ask about our guided tours around Sofia and the surrowndings. This is the perfect way to learn more about the beautiful capital of Bulgaria and to hear interesting stories from experienced tour guides.

otкрийте наоколо

Национален дворец на културата

Националният дворец на културата (НДК) се намира в красивата ни столица София, и е най-големият многофункционален конферентен и изложбен център в Югоизточна Европа. Открит е през 1981 г. по случай 1300-годишнината на България.

Паркът пред НДК е предпочитано място за разходка, среща и снимки както на жителите на града, така и на гостите на прекрасната ни столица. Паркът е емблематично място за София, известен с красивите си фонтани, умело танцуващи през топлите месеци на годината. 

Разстояние до хотела – 100м

OTКРИЙте НАОКОЛО

Катедрален храм „Света Неделя“

Катедралната църква „Света Неделя“ е източноправославна катедрала в София, катедрален храм на Софийската митрополия на Българската патриаршия. Храмът Света Неделя датира от 10-ти век, като е катедрален храм на града от 18-ти век. Свещената сграда е търпяла разрушения през вековете и многократно е реконструирана. Сегашната сграда на храма е сред забележителностите на София. В църквата се съхраняват мощите на сръбския крал Стефан Урош II Милутин.

Научете още за Катедрална църква Света Неделя

Разстояние до хотела – 1.3км, 15мин.

OTКРИЙте НАОКОЛО

КАТЕДРАЛА „СВ. АЛЕКСАНДЪР НЕВСКИ “

Храм Св. Александър Невски е българска православна катедрала в София. Построена в неовизантийски стил, тя служи като катедрален храм на българския патриарх и е една от 50-те най-големи по обем християнски църковни сгради в света. Той е един от символите и основните туристически атракции на София. Катедралата "Св. Александър Невски" в София заема площ от 3170 квадратни метра и може да побере 5000 души. Тя е сред 10-те най-големи източноправославни църковни сгради и е най-голямата катедрала на Балканите. Смята се, че до 2000 г. това е най-голямата завършена православна катедрала.

Научете повече за Катедрала св. Александър невски

Разстояние до хотела – 2км, 25мин.

OTКРИЙте НАОКОЛО

ТЪРГОВСКА УЛИЦА „ВИТОША“

Най-известната търговска улица не само в София, но и в България, е емблематичната пешеходна улица „Витоша“, позната още и само като „Витошка“. Среща на нея си правят бутикови магазини на известни международни и български брандове за облекла и козметика. Многообразието от заведения за хранене, кафенета, барове допълват изживяването от разходката по тази улица. Тук можете да срещнете случайно хора, които отдавна не сте виждали, дори и приятели от вашия роден град, защото „Витоша“ е мястото, през което всеки минава, независимо от къде идва и на къде отива. Типичната за града архитектура, красивите цветни алеи и градски екстериор са подходящ фон за следващото селфи. Не забравяйте да се „тагнете“ защото няма да ви повярват, че сте били на „Витошка“.

Разстояние до хотела – 500м

Посетете партньорските ни хотели:

© 2006 - 2024 Rosslyn Central Park Hotel. Уеб дизайн от Desart Studio.
Exclusive Offers for direct bookers

Book Directly

Always get the best price and personalized experience when booking with us!

  • VIP welcome set up
  • Free late check out
  • Complimentary room upgrade
Book Now
crossmenu